Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering med anledning av höstens utbildningar och Covid-19

06 SEP 2020 04:30
Om några veckor startar höstens utbildningar inför kommande ishockeysäsong. Då vi förstår att det finns en del frågetecken tänkte vi passa på att berätta hur vi har resonerat och beslutat.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2020 09:53

Det absolut viktigaste är att vi kan genomföra kurserna på ett säkert sätt. Därför följer vi hela tiden utvecklingen och kan med kort varsel flytta eller ställa in utbildningar.
Vi har beslutat att genomföra två Grundkurser i ishockey med max 30 deltagare på varje kurs.
Detta för att vi ska kunna utforma lokalen och utbildningen på ett sätt så att vi undviker fysisk närkontakt.

Vi har varit i kontakt med smittskyddet på Region Norrbotten angående vilka åtgärder som är lämpliga att vidta eller om det finns orter där det är olämpligt att hålla kurser.
I nuläget går det bra att hålla alla planerade utbildningar. Deltagarna kan också känna sig trygga med att vi, tillsammans med lokalinnehavarna, exempelvis har tänkt på att
möblera rummen så att deltagarna sitter luftigt. Alltså inte för stora grupper. Det ska finnas god tillgång till toaletter, handtvätt och handsprit.
Dessutom kommer vi tillsammans att arbeta proaktivt för att undvika köbildning vid mat och fika.

Vad gäller boende erbjuder vi dubbelrum. Det finns också möjlighet att boka enkelrum. I så fall görs det i samråd med kursledaren.
Enkelrum innebär däremot en betydligt högre kostnad för utbildningen, därför ber vi er att använda dubbelrum om det känns tryggt. Vi kommer göra vårt bästa med att
para ihop personer från samma förening. Vi vill helst undvika att höja avgifter för kurserna - därför nämner vi det än en gång - begär helst inte ett enkelrum om det inte känns absolut nödvändigt.

Vi har också beslutat att betala tillbaka deltagaravgiften om du inte kan delta på grund av sjukdom. Detta förutsätter att du har meddelat kursledaren det innan kursstart.
Personer som känner sig sjuka eller har förkylningssymptom ska stanna hemma.

Avslutningsvis hoppas alla vi inom förbundet att allt är bra med er och att vi kan genomföra verksamheten under något så när normala former i vinter.

Vi hoppas också att det finns förståelse för att det kan bli justeringar med kort varsel, men då ska ni veta att vi gör det med allas säkerhet i åtanke.

Var rädd om varandra och följ myndigheternas rekommendationer.

Anmälan till våra utbildningar görs via vår hemsida www.norrbottenhockey.com

MVH
Utbildningskommittén i Norrbottens Ishockeyförbund

Skribent: Per-Arne Morin
Epost: This is a mailto link


svs_logo_right_250px


Samsyn Norrbotten

Hemmaplansmodellen

  

Postadress:
Norrbottens Ishockeyförbund
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens Hus
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705434493
E-post: This is a mailto link

Se all info